Condamnare definitivă pentru polițistul din Sibiu acuzat de agresiuni sexuale asupra unor minore

Condamnare definitivă pentru polițistul din Sibiu acuzat de agresiuni sexuale asupra unor minore

Un fost polițist și antrenor de box din Sibiu a primit o sentință definitivă de 6 ani și 7 luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat de tentative de viol și agresiuni sexuale asupra a două tinere sportive, una în vârstă de 12 ani și cealaltă de 17 ani. Evenimentele tragice s-au petrecut în perioada aprilie 2018 - februarie 2019, în timp ce victimele se aflau în deplasări la București, sub pretextul participării la antrenamente și cantonamente organizate sub egida Federației de Box.

Cazul a fost adus în atenția publicului și a autorităților în anul 2019, moment în care polițistul a fost trimis în judecată și plasat în arest preventiv. Conform declarațiilor procurorilor, bărbatul a profitat de poziția sa de autoritate și încrederea acordată de victime, încercând să întrețină raporturi sexuale cu minorele prin constrângere fizică și psihică.

Sentința penală nr. 499/2023 a Judecătoriei Sectorului 2 București, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 68/19.01.2024 a Curții de Apel București, a stabilit pedeapsa rezultantă, iar mandatul de executare a pedepsei privative de libertate a fost pus în executare, inculpatul fiind astfel încarcerat.

Acest caz reprezintă un exemplu grav al abuzurilor care se pot întâmpla chiar și în instituțiile menite să protejeze cetățenii. Este un semnal de alarmă pentru toate structurile responsabile cu supravegherea și formarea personalului implicat în activități cu minori și un apel la o mai mare vigilență din partea părinților și a tuturor celor implicați în educația și formarea tinerilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;