Sentință definitivă: Student american la Medicină în Constanța, condamnat pentru viol și drogarea victimelor

Sentință definitivă: Student american la Medicină în Constanța, condamnat pentru viol și drogarea victimelor

Un caz tulburător a ajuns la final în sistemul judiciar românesc. Un cetățean american, care urma cursurile Facultății de Medicină din Constanța, a primit o condamnare definitivă de 16 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de viol și administrare de substanțe stupefiante victimelor sale. Bărbatul, în vârstă de 23 de ani, își racola victimele din cluburile de pe litoral, promițându-le petreceri private, pentru ca mai apoi să le drogheze cu un amestec periculos de alcool și benzodiazepine.

Incidentele, care au început să iasă la iveală în iunie 2017, au fost raportate de două victime din Medgidia, care au reușit să scape și să alerteze autoritățile. După ce au consumat băuturile preparate de agresor, tinerii au pierdut cunoștința și s-au trezit dezbrăcați și abuzați în locuința acestuia. Sub influența drogurilor, au provocat și accidente rutiere, lovituri în mașini parcate, înainte de a ajunge la poliție.

Anchetatorii au descoperit în casa și mașina studentului o veritabilă "farmacie" ilegală, cu zeci de flacoane ce conțineau substanțe interzise, echipamente electronice și obiecte compromițătoare. Inițial, instanța a dictat o pedeapsă de 19 ani, care ulterior a fost redusă în urma apelului și a intervenirii prescripției penale pentru unele dintre acuzații.

Sentința finală, pronunțată pe 19 februarie 2024, pune capăt unui caz care a șocat opinia publică și a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la siguranța în spațiile de socializare. Acest verdict reprezintă un avertisment sever pentru cei care ar putea fi tentați să comită astfel de infracțiuni și subliniază importanța vigilenței în astfel de medii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;