Condamnare grea pentru "criminalul din Berceni": 26 de ani de detenție

Condamnare grea pentru "criminalul din Berceni": 26 de ani de detenție

Marcel Ilie Șerbuc, cunoscut drept "criminalul din Berceni", a primit o sentință de 26 de ani de închisoare pentru oribilele sale fapte. Tribunalul București l-a găsit vinovat de omor calificat și tâlhărie, după ce a omorât-o pe Ana Maria, o adolescentă de 12 ani, fiica concubinei sale, și a ascuns trupul neînsuflețit în lada unei canapele din locuința lor din Sectorul 4 al Capitalei.

Incidentul, care a zguduit opinia publică în iunie anul trecut, a culminat cu descoperirea cadavrului fetiței într-un sac, ascuns în mod macabru în apartamentul în care locuiau. Detalii îngrozitoare au ieșit la iveală în urma necropsiei, care a relevat că adolescenta a fost strangulată cu un șiret de pantofi, găsit încă strâns în jurul gâtului său.

Șerbuc, care a recunoscut ulterior crima, a fost prins în Olanda și extrădat în România pentru a fi judecat. Înainte de crimă, el a fost văzut împreună cu victima la o casă de amanet, unde au vândut bijuteriile fetei, un detaliu care subliniază premeditarea actului său. În ziua fatidică, după ce mama fetiței a părăsit locuința, a izbucnit o ceartă între Șerbuc și Ana Maria, care s-a încheiat tragic.

Tribunalul a decis, de asemenea, ca Șerbuc să plătească daune morale în sumă de 80.000 euro tatălui biologic și 15.000 euro fratelui vitreg al victimei. Sentința nu este încă definitivă și poate fi contestată în instanță.

Acest caz a reamintit societății despre pericolele ascunse în spatele ușilor închise și despre importanța protejării celor vulnerabili. Justiția a fost servită, dar rana lăsată în urma acestei tragedii va rămâne deschisă pentru mult timp.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;