Fostul internațional Dănuț Lupu, eliberat condiționat după 4 luni de detenție

Fostul internațional Dănuț Lupu, eliberat condiționat după 4 luni de detenție

Fostul fotbalist Dănuț Lupu a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Rahova, după ce a executat o fracție din pedeapsa de 7 luni și 10 zile la care fusese condamnat în octombrie 2023. Judecătoria Sectorului 5 a aprobat cererea sa de eliberare mai devreme, în urma unei decizii care nu este încă definitivă și poate fi contestată de procurori.

Dănuț Lupu a fost găsit vinovat de conducere fără permis, o abatere repetată care a dus la sentința cu executare, având în vedere că mai avea o condamnare anterioară. În timpul detenției, fostul internațional și-a exprimat regretul, pledând pentru întoarcerea la familia sa și subliniind că a îndeplinit fracția minimă cerută de lege pentru a beneficia de eliberarea condiționată.

Cu o carieră de fotbalist remarcabilă, Lupu a jucat la echipe de top atât în România, cât și în străinătate, și a reprezentat naționala României la Cupa Mondială din 1990. În ciuda realizărilor sale sportive, problemele legale recente au umbrit imaginea sa publică.

Decizia de eliberare condiționată a fost luată în considerare și datorită faptului că Lupu a muncit în închisoare, câștigând câteva zile de reducere a pedepsei. În timp ce decizia magistraților oferă un nou început fostului fotbalist, acesta este sub supraveghere până la data de 17 mai 2024, perioadă în care trebuie să se abțină de la comiterea oricăror noi infracțiuni pentru a evita revocarea eliberării condiționate.

În ciuda eliberării sale, viitorul lui Dănuț Lupu rămâne incert, având în vedere că soția și un apropiat sunt acuzați că ar fi mințit pentru el într-un alt dosar penal, ceea ce ar putea complica situația sa juridică.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;