Condamnări în serie pentru Imran Khan: Fostul premier pakistanez și soția sa, pedepsiți cu închisoarea pentru căsătorie ilegală

Condamnări în serie pentru Imran Khan: Fostul premier pakistanez și soția sa, pedepsiți cu închisoarea pentru căsătorie ilegală

Imran Khan, fostul premier al Pakistanului, și soția sa Bushra Bibi se confruntă cu o serie de condamnări care le afectează viitorul politic și personal. Un tribunal pakistanez a decis recent că mariajul lor este ilegal conform legii islamice, sentințându-i pe ambii la șapte ani de închisoare.

Aceasta nu este singura provocare cu care se confruntă cuplul; în aceeași săptămână, Khan a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru acceptarea de cadouri în timpul mandatului său și la 10 ani pentru divulgarea de documente secrete de stat. La 71 de ani, și cu o istorie de succes ca fost star internațional de cricket și absolvent al Universității Oxford, Khan își vede cariera politică în declin, deși popularitatea sa rămâne mare, mai ales printre tineri.

Avocatul lui Khan, Gohar Ali Khan, a numit aceste acuzații ca fiind "iloge" și "motivate politic", promițând că vor fi contestate în instanță. Cu toate acestea, interdicția de a candida pentru o perioadă de cinci ani și numeroasele cazuri penale împotriva sa pun în pericol capacitatea lui Khan de a reveni în arena politică.

Partidul său, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), se confruntă de asemenea cu dificultăți, având în vedere arestările recente și dezertările unor lideri importanți. Cu alegerile legislative și provinciale iminente pe 8 februarie, PTI se bazează în mare parte pe campanii pe rețelele sociale pentru a-și menține prezența.

Aceste evenimente marchează o cădere dramatică pentru Khan, care a fost demis din funcția de prim-ministru în aprilie 2022 printr-un vot de neîncredere, după ce a pierdut sprijinul armatei. Aceste noi dezvoltări sunt un semnal de alarmă pentru politica din Pakistan și posibil un punct de cotitură pentru viitorul PTI.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;