Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, Condamnă Intervențiile Militare ale SUA și Marea Britanie în Yemen și Gaza

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, Condamnă Intervențiile Militare ale SUA și Marea Britanie în Yemen și Gaza

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a lansat o serie de critici dure la adresa Statelor Unite și Marii Britanii în urma acțiunilor militare recente desfășurate de acestea în Yemen și Gaza. Într-o declarație făcută publică după atacurile coordonate americano-britanice împotriva pozițiilor Houthi din Yemen, Erdogan a acuzat Occidentul că încearcă să provoace un conflict sângeros în regiunea Mării Roșii.

Erdogan a comparat aceste acțiuni cu cele ale Israelului în Fâșia Gaza, susținând că atât SUA, cât și Israelul, manifestă o utilizare disproporționată a forței împotriva palestinienilor, iar Marea Britanie urmează exemplul american. Președintele turc a subliniat că Turcia a primit informații despre o apărare de succes a Houthi împotriva intervențiilor occidentale și a avertizat că aceste acțiuni nu vor rămâne fără răspuns.

Loviturile aeriene și maritime ale SUA și Marii Britanii în Yemen au venit ca represalii la atacurile Houthi asupra navelor din Marea Roșie, acțiuni susținute de Iran. În același timp, Erdogan a rememorat ofensiva aeriană și terestră israeliană în Gaza, declanșată ca răspuns la atacurile Hamas, care au avut ca rezultat pierderi semnificative de vieți omenești.

Erdogan, cunoscut pentru pozițiile sale critice față de Israel și sprijinul SUA pentru acesta, a subliniat că Turcia va monitoriza situația și va analiza moduri de protecție împotriva acestor intervenții militare. Declarațiile sale vin într-un moment de tensiuni crescânde în regiune și subliniază nevoia de a găsi soluții pașnice pentru conflictele din Orientul Mijlociu.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;