Tribunalul Dâmbovița Închide Calea Eliberării Condiționate pentru Omar Hayssam

Tribunalul Dâmbovița Închide Calea Eliberării Condiționate pentru Omar Hayssam

Omar Hayssam, omul de afaceri sirian cu multiple condamnări în România, a întâmpinat un nou eșec în încercarea de a obține libertatea condiționată. Tribunalul Dâmbovița a respins definitiv cererea lui Hayssam, stabilind astfel că acesta va continua să-și ispășească pedeapsa de 24 de ani în Penitenciarul Mărgineni.

Decizia instanței vine după un șir de încercări nereușite, inclusiv o decizie nefavorabilă primită în noiembrie 2023 de la Judecătoria Moreni, care a fost contestată fără succes. Potrivit ultimelor raportări, Hayssam va avea dreptul să depună o nouă cerere de eliberare în luna octombrie.

Istoricul lui Omar Hayssam în sistemul de justiție românesc este unul complex și controversat. Acesta a fost condamnat în mai multe dosare, printre care dosarul „Manhattan” pentru infracțiuni economice, răpirea jurnaliștilor în Irak, dosarul „Volvo Truck”, dosarul „Foresta Nehoiu”, și pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În 2006, Hayssam a fost eliberat condiționat, pretinzând că suferă de cancer în fază terminală. Cu toate acestea, a profitat de această ocazie pentru a fugi din țară, fiind capturat și adus înapoi în România abia în 2013.

Această ultimă decizie a Tribunalului Dâmbovița marchează încă un capitol în lunga serie de evenimente juridice asociate cu numele lui Omar Hayssam. Conform surselor, decizia instanței este definitivă, punând capăt, cel puțin temporar, speculațiilor privind o eventuală eliberare a controversatului om de afaceri.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;