Ciclistul român Vlad Dascălu suspendat pentru 17 luni de Tribunalul Antidoping UCI

Ciclistul român Vlad Dascălu suspendat pentru 17 luni de Tribunalul Antidoping UCI

Ciclistul român Vlad Dascălu a fost suspendat pentru o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), după ce a fost găsit vinovat de încălcarea regulilor antidoping. Conform UCI, Dascălu a comis trei abateri la declararea locației într-un interval de 12 luni, o încălcare a regulilor care presupune nerespectarea locului raportat pentru controalele antidoping inopinate.

Decizia Tribunalului Antidoping UCI stabilește că perioada de suspendare a ciclistului începe din ziua notificării, respectiv 21 mai 2024, și va rămâne în vigoare până la 20 octombrie 2025. Într-un comunicat, Federația Română de Ciclism a subliniat că „nu este vorba despre un caz de doping” și că Federația nu se poate implica în caz, oferind doar susținere morală sportivului.

Vlad Dascălu, în vârstă de 26 ani, era considerat o speranță la medalii pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, având în palmares un titlu mondial MTB Under-23 și un titlu european MTB Under-23, ambele câștigate în 2019, precum și Cupa Mondială MTB U23 din același an. La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.

Sportivul are posibilitatea de a contesta decizia la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună de la notificare. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a reiterat importanța respectării regulilor antidoping atât în timpul competițiilor, cât și în perioada de pregătire.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;