Tribunalul Militar, Desemnat să Soluționeze Redeschiderea Urmăririi Penale în Tragicul Caz al Fermei Dacilor

Tribunalul Militar, Desemnat să Soluționeze Redeschiderea Urmăririi Penale în Tragicul Caz al Fermei Dacilor

În urma incendiului devastator care a avut loc la Ferma Dacilor în data de 26 decembrie, soldat cu opt victime decedate și răniți, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis că Tribunalul Militar București este instanța competentă să soluționeze cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale. Acesta este un nou capitol într-un caz care a șocat opinia publică și a aruncat o lumină sumbră asupra modului în care controalele de securitate la incendiu sunt efectuate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova.

În centrul anchetei se află fostul prim-adjunct al inspectorului-șef al ISU Prahova, colonelul (rez.) Dumitru Elisei, Cristina Chelba, fost inspector de prevenire din cadrul ISU Prahova, și Adelina Ilie, administrator al Fermei Dacilor. Acuzațiile aduse vizează posibile nereguli în efectuarea controalelor și trecerea cu vederea a anumitor abateri grave de la normele de securitate la incendiu.

Controversele au început să apară încă din iulie 2019, când, în urma unui control la Ferma Dacilor, inspectorii ISU nu au aplicat sancțiuni adecvate, deși pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu. Situația a escaladat în urma incendiului fatal din decembrie, care a evidențiat consecințele neglijenței.

Acum, Tribunalul Militar București este așteptat să ofere răspunsuri și să stabilească responsabilitățile în acest caz care a scos la iveală probleme profunde în sistemul de prevenire și răspuns la situații de urgență. Decizia ÎCCJ este definitivă, iar cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, ceea ce indică seriozitatea cu care autoritățile tratează acest caz.

Articolul va fi urmărit cu mare atenție de către public, întrucât consecințele acestui proces pot influența procedurile de securitate la incendiu și modul în care acestea sunt aplicate la nivel național.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;