Condamnarea Purtătorului de Cuvânt al Meta în Rusia: Andy Stone Sentințat la 6 Ani de Închisoare

Condamnarea Purtătorului de Cuvânt al Meta în Rusia: Andy Stone Sentințat la 6 Ani de Închisoare

Într-o mișcare controversată, o instanță militară din Moscova a condamnat în absență la 6 ani de închisoare pe Andy Stone, purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, compania mamă a Facebook și Instagram. Condamnarea, care a avut loc luni, vine în urma acuzațiilor de „justificarea în public a terorismului”, conform agenției de presă RIA și preluată de Reuters.

Această sentință este ultima dintr-o serie de acțiuni ale Rusiei împotriva Meta și a angajaților săi. În noiembrie anul trecut, Ministerul rus al internelor l-a inclus pe Stone în lista persoanelor urmărite, iar în februarie a fost adăugat pe lista „teroriștilor și extremiștilor”, fiind dat în urmărire internațională.

Contextul acestor acțiuni este dat de declararea Meta ca „organizație extremistă” de către un tribunal de la Moscova, în martie 2022, după ce compania a permis postări care îndemnau la violență împotriva forțelor armate rusești. În consecință, accesul la principalele platforme ale Meta, Facebook și Instagram, a fost blocat în Rusia la scurt timp după declanșarea conflictului armat din Ucraina.

Avocata lui Stone, Valentina Filippenkova, a declarat că decizia va fi contestată la o curte de apel, insistând că a cerut achitarea clientului său. Între timp, Meta nu a oferit un răspuns oficial la această condamnare, iar încercările de a contacta direct pe Stone au fost fără succes.

Această situație subliniază tensiunile dintre Rusia și companiile de tehnologie occidentale în contextul războiului din Ucraina, demonstrând modul în care autoritățile rusești folosesc sistemul judiciar pentru a exercita presiuni asupra vocilor critice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;