Condamnarea Armurierei Hannah Gutierrez-Reed în Cazul Tragic de la Filmările „Rust”

Condamnarea Armurierei Hannah Gutierrez-Reed în Cazul Tragic de la Filmările „Rust”

Hannah Gutierrez-Reed, armuriera implicată în tragicul incident de pe platoul de filmare al westernului „Rust”, a fost condamnată la 18 luni de închisoare pentru moartea directorului de imagine Halyna Hutchins. Evenimentul șocant a avut loc în 2021, când actorul Alec Baldwin a manevrat o armă presupus inofensivă care, din nefericire, conținea un glonț real.

Gutierrez-Reed, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită vinovată de omor prin imprudență, după ce a încărcat din greșeală arma fatală. Procuratura a argumentat că Gutierrez-Reed nu a manifestat remușcare pentru acțiunile sale, referindu-se la apelurile telefonice interceptate în care aceasta critica juriul și judecătoarea. Sentința a fost pronunțată de judecătoarea Mary Marlowe Sommer de la Tribunalul Districtual din New Mexico.

Incidentul a determinat inițial industria de film și televiziune din SUA să renunțe la utilizarea armelor de foc reale și muniției oarbe. Cu toate acestea, după doi ani și jumătate, multe producții au revenit la folosirea acestora pentru a obține efecte realiste, conform declarațiilor armurierilor.

Alec Baldwin, care a pledat nevinovat, susținând că i s-a asigurat că arma era sigură și că nu a apăsat pe trăgaci, se va confrunta cu propriul său proces pe 10 iulie, fiind acuzat de omor involuntar prin imprudență.

Moartea Halyna Hutchins a rămas un punct de referință în ceea ce privește siguranța pe platourile de filmare și un moment de cotitură în privința procedurilor de securitate pentru producțiile cinematografice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;