Condamnare definitivă pentru corupție la Poliția de Frontieră Giurgiu

Condamnare definitivă pentru corupție la Poliția de Frontieră Giurgiu

Într-un efort continuu de combatere a corupției, justiția română a dat un semnal puternic prin condamnarea definitivă a unui grup de agenți de poliție de frontieră din Giurgiu. Acuzați de luare de mită, cei șase ofițeri au fost găsiți vinovați de a fi pretins și primit sume de bani de la șoferii care tranzitau punctul de frontieră.

La 29 ianuarie 2024, Curtea de Apel București a respins apelurile inculpaților, menținând pedepsele inițiale de trei ani de închisoare cu suspendare, stabilite de Tribunalul Giurgiu. Un al șaptelea polițist implicat a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, tot cu suspendare.

Investigațiile au dezvăluit că, pe parcursul anului 2019, acești agenți au profitat de pozițiile lor pentru a solicita între 20 și 30 de euro de la conducătorii auto, în schimbul unei treceri frontaliere mai rapide sau a evitării unor controale amănunțite. În plus, polițiștii recurgeau la amenințări cu verificări suplimentare, confiscarea mărfurilor sau aplicarea de sancțiuni pentru a-și justifica cererile de mită.

Procesul a fost posibil datorită muncii asidue a ofițerilor de poliție judiciară de la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, cu suportul Direcției Anchete din cadrul Direcției Generale Anticorupție și colaborarea cu autoritățile judiciare din Republica Bulgaria.

Această acțiune reprezintă o victorie în lupta împotriva corupției și un avertisment că astfel de comportamente nu vor fi tolerate. Societatea românească așteaptă ca reprezentanții legii să fie un exemplu de integritate, iar justiția continuă să demonstreze că nimeni nu este mai presus de lege.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;