Rejudecarea cazului Paul-Philippe al României în Malta: Acesta rămâne în arest până la decizia finală

Rejudecarea cazului Paul-Philippe al României în Malta: Acesta rămâne în arest până la decizia finală

Autoritățile din Malta au decis rejudecarea cazului Paul-Philippe al României, a anunțat ministrul Justiției din România, Alina Gorghiu. Curtea Constituțională a Maltei a admis apelul parchetului, anulând decizia anterioară de a refuza extrădarea și trimițând cazul înapoi la instanță pentru o nouă evaluare. Paul-Philippe al României va rămâne în arest până când va fi pronunțată o soluție definitivă în acest caz.

Paul-Philippe al României a fost condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare. Acesta a fugit din România în 2020, iar în iunie 2022 a fost prins la Paris. Totuși, o Curte de Apel din Franța a refuzat extrădarea sa în România. În aprilie 2021, Paul-Philippe a fost reținut în Malta pe baza unui mandat european de arestare.

Decizia de rejudecare vine după ce, pe 20 mai, o instanță din Malta a respins inițial cererea de extrădare a lui Paul-Philippe în România. Ministerul Justiției din România a comunicat că Curtea de Apel Brașov va solicita Parchetului din Malta să exercite la timp calea de atac. Până la pronunțarea unei soluții definitive, Paul-Philippe al României va rămâne în custodia autorităților malteze.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;