India înregistrează cel mai lung val de căldură din istoria sa, cu temperaturi de peste 50 de grade Celsius

India înregistrează cel mai lung val de căldură din istoria sa, cu temperaturi de peste 50 de grade Celsius

India se confruntă cu cel mai lung val de căldură din istoria sa, cu temperaturi care au depășit 50 de grade Celsius în unele regiuni. Valul de căldură a început de la jumătatea lunii mai și a durat aproximativ 24 de zile, afectând în special nordul țării. Mrutyunjay Mohapatra, directorul Biroului indian de meteorologie, a avertizat că aceste condiții extreme de căldură ar putea deveni mai frecvente, mai îndelungate și mai intense în viitor dacă nu se iau măsuri de precauție și prevenție.

Pe 29 mai, o stație meteorologică din Mungeshpur, la marginea New Delhi, a indicat o temperatură de 52,9°C, care ulterior a fost corectată datorită unui senzor defect. Totuși, alte 17 stații din New Delhi au înregistrat temperaturi maxime de 49 de grade Celsius. India ocupă locul al treilea în clasamentul celor mai mari emițători de gaze cu efect de seră la nivel mondial și se angajează să atingă zero emisii nete până în 2070. Meteorologii și cercetătorii avertizează că activitățile umane, creșterea populației, industrializarea și transporturile contribuie la creșterea concentrațiilor de gaze cu efect de seră, punând în pericol atât prezentul cât și viitorul generațiilor următoare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;