Condamnarea Sorinei Pintea: Fostul Ministru al Sănătății primește 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Condamnarea Sorinei Pintea: Fostul Ministru al Sănătății primește 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Sorina Pintea, fostul Ministru al Sănătății, a fost condamnată la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce Tribunalul București a găsit-o vinovată de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Sentința, pronunțată în data de 26 aprilie, nu este definitivă și poate fi contestată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Dosarul, care a ajuns în atenția opiniei publice și a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a scos la iveală acuzații grave împotriva fostului ministru. Conform rechizitoriului, Sorina Pintea ar fi primit, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, sume de bani ce totalizează 10.000 de euro și 120.000 de lei, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică pentru lucrări de amenajare a blocului operator.

În plus față de pedeapsa cu închisoarea, instanța a decis interzicerea unor drepturi ale inculpatei și confiscarea specială a sumei de 10.000 de euro. Sorina Pintea nu va putea ocupa funcții publice și nu va avea dreptul de a fi aleasă în autorități publice pentru o perioadă de 3 ani.

Avocații Sorinei Pintea au posibilitatea de a contesta această decizie, iar fostul ministru a invocat probleme de sănătate în timpul procesului, solicitând să fie plasată sub control judiciar.

Această sentință subliniază eforturile continuare ale autorităților române de a combate corupția la nivel înalt și reprezintă un semnal important pentru toți cei care ocupă funcții publice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;