Monica Iacob Ridzi a primit reabilitare judecătorească de la Instanța Supremă

Monica Iacob Ridzi a primit reabilitare judecătorească de la Instanța Supremă

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, a fost reabilitată judecătorească de Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia instanței, care nu este încă definitivă, presupune ștergerea condamnării din cazierul judiciar al fostului ministru. Monica Iacob Ridzi fusese condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul privind evenimentele organizate de Ziua Națională a Tineretului în 2009.

Reabilitarea judecătorească are loc după ce Monica Iacob Ridzi a fost eliberată condiționat în noiembrie 2017, executând doi ani și opt luni din pedeapsa inițială. Prin această reabilitare, încetează toate decăderile, interdicțiile și incapacitățile rezultate din condamnare, iar cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului.

În perioada detenției, Monica Iacob Ridzi a participat la peste 100 de programe în penitenciar și a lucrat în cadrul închisorii, deși a raportat probleme de sănătate. Decizia de reabilitare vine ca un nou capitol în cazul fostului ministru, care a fost judecat și condamnat alături de alte 11 persoane în dosarul "2 Mai", fiind acuzată de procurorii DNA de fapte de corupție și prejudicii aduse Ministerului Turismului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;