Monica Anisie îndeamnă la susținerea creativității în Evaluarea Națională 2024 și pregătirea pentru caniculă

Monica Anisie îndeamnă la susținerea creativității în Evaluarea Națională 2024 și pregătirea pentru caniculă

Fostul ministru al Educației, Monica Anisie, a transmis un mesaj în contextul Evaluării Naționale 2024, exprimându-și speranța că subiectele de examen vor încuraja creativitatea elevilor și nu memorarea mecanică. În calitate de președinte al Comisiei de învățământ din Senat, Anisie a subliniat importanța adaptării subiectelor la cerințele actuale ale educației și la nevoile copiilor de a-și demonstra abilitățile creative.

Pe lângă acest aspect, fostul ministru a făcut un apel către autoritățile locale și instituțiile de învățământ să pregătească sălile de clasă în vederea temperaturilor ridicate, asigurând condiții optime pentru desfășurarea examenului, inclusiv disponibilitatea apei pentru hidratarea elevilor.

Anisie și-a exprimat de asemenea încrederea că problemele informatice întâmpinate la simularea evaluării naționale au fost rezolvate și a îndemnat părinții să ofere suport necondiționat copiilor lor în această perioadă critică. În plus, a oferit sfaturi elevilor pentru a aborda cu încredere și calm probele examenului, punând accent pe o bună odihnă și pe o abordare atentă a cerințelor.

Prima probă a Evaluării Naționale 2024, cea la Limba și literatura română, este programată pentru 25 iunie, urmată de proba de Matematică și cea la Limba maternă. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 3 iulie, iar după soluționarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi anunțate în 9 iulie.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;