Revenirea în ţară a băieţelului din Gorj: Supravieţuirea traumelor şi speranţa unui viitor mai bun

Revenirea în ţară a băieţelului din Gorj: Supravieţuirea traumelor şi speranţa unui viitor mai bun

Un băieţel de şase ani din Gorj, care a fost vândut de familia sa pentru o sumă modică şi dus în Germania, a revenit în România şi a fost plasat în sistemul de protecţie al statului, alături de sora sa mai mare. Povestea lui, care a început cu o separare dureroasă de familie şi o călătorie neaşteptată, continuă acum sub semnul speranţei şi al recuperării.

Micuţul a fost însoţit în drumul său înapoi acasă de psihologul DGASPC Gorj, care a fost martor la vioiciunea şi bucuria copilului în momentul revederii cu sora sa. Cu toate că a trecut prin momente de confuzie şi a fost expus unui mediu de risc, specialiştii sunt încrezători că, cu ajutorul adecvat, el va reuşi să depăşească traumele legate de înstrăinare.

Autorităţile române, în colaborare cu Consulatul General al României la Munchen, au intervenit prompt pentru a-l aduce înapoi pe micuţ într-un mediu sigur. În prezent, copilul a fost plasat la o asistentă maternală profesionistă, unde se află şi sora sa, în timp ce fratele lor mai mic este, de asemenea, în grija unui asistent maternal.

Ancheta DIICOT este în curs de desfăşurare pentru a face lumină asupra circumstanţelor în care băieţelul a fost vândut şi dus în Germania. Părinţii, cu probleme de alcoolism şi sănătate mintală, au primit pentru el suma de 8.000 de lei, conform surselor.

Această poveste nefericită a captat atenţia opiniei publice şi a pus în evidenţă problemele sistemului de protecţie a copilului, precum şi nevoia de intervenţie profesională în cazul copiilor aflaţi în situaţii de risc. Micuţul din Gorj şi-a început deja programul de consiliere psihologică şi, cu sprijinul autorităţilor şi al societăţii, are acum şansa la o copilărie mai fericită şi un viitor mai sigur.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;