Români blocați în Dubai din cauza inundațiilor au fost repatriați cu ajutorul MAE și al premierului Ciolacu

Români blocați în Dubai din cauza inundațiilor au fost repatriați cu ajutorul MAE și al premierului Ciolacu

În urma inundațiilor fără precedent din Emiratele Arabe Unite, care au dus la anularea zborurilor și închiderea aeroportului din Dubai, cetățenii români aflați în impas au primit sprijin consular pentru a se întoarce acasă. Un grup de 20 de tineri din Sibiu, care au fost blocați în Dubai în timp ce participau la un festival, au avut ocazia să se întoarcă în țară cu avionul delegației oficiale a premierului Marcel Ciolacu, care se afla într-o vizită de lucru în regiune.

MAE a acționat prompt pentru a asigura întoarcerea în siguranță a cetățenilor români, colaborând cu companiile aeriene și autoritățile locale pentru a facilita transferul de la Dubai la Abu Dhabi și cazarea necesară până la reluarea zborurilor. Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a confirmat că unul dintre grupurile de români a revenit în țară printr-o cursă care a operat din Abu Dhabi, în timp ce celelalte grupuri au fost asistate în vederea cazării și a găsirii de soluții pentru revenirea pe teritoriul României.

Inundațiile care au lovit regiunea au fost descrise ca cele mai grave din ultimii 75 de ani, cu precipitații care au depășit cantitățile obișnuite pentru întregul an în doar 12 ore. Consecințele au fost devastatoare, cu pierderi de vieți omenești și pagube materiale semnificative. Aeroportul din Dubai s-a confruntat cu aglomerație extremă și funcționare redusă, iar pasagerii au fost sfătuiți să călătorească la aeroport doar dacă au rezervări confirmate.

Situația de excepție a necesitat o coordonare eficientă între autorități și reprezentanțele consulare, care au acordat asistență și au menținut un dialog constant cu cetățenii români afectați. MAE a reiterat recomandarea adresată cetățenilor români de a urma instrucțiunile autorităților locale și de a rămâne informați cu privire la evoluția condițiilor meteorologice și a situației zborurilor.

În aceste momente dificile, solidaritatea și eforturile conjugate ale tuturor celor implicați au permis gestionarea cu succes a unei situații de criză și repatrierea cetățenilor români care s-au confruntat cu circumstanțe neașteptate în timpul șederii lor în Emiratele Arabe Unite.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;