Polonia și Lituania În Sprijinul Ucrainei pentru Repatrierea Bărbaților Mobilizabili

Polonia și Lituania În Sprijinul Ucrainei pentru Repatrierea Bărbaților Mobilizabili

În contextul conflictului prelungit dintre Ucraina și Rusia, Polonia și Lituania au anunțat disponibilitatea de a colabora cu Ucraina pentru repatrierea bărbaților apți de luptă care au părăsit țara în timpul mobilizării. Acest demers vine în urma necesității Ucrainei de a-și întări rândurile cu noi soldați, în fața unui război ce-a slăbit considerabil forțele armate.

Conform datelor ONU, în Polonia se află peste 150.000 de bărbați ucraineni cu vârsta de mobilizare, iar Ucraina a suspendat recent serviciile consulare pentru aceștia, cu excepția celor necesare pentru revenirea în țară. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a încercat să combată evaziunea de la mobilizare prin promulgarea unei noi legi care facilitează procedurile de încorporare și înăsprește pedepsele pentru cei care încearcă să evite serviciul militar.

Ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a exprimat sprijinul Poloniei pentru Ucraina, menționând că guvernul polonez ar putea ajuta la transportarea bărbaților mobilizabili înapoi în Ucraina. Similar, ministrul lituanian al apărării, Laurynas Kasciunas, a indicat că Lituania ar putea urma exemplul Poloniei, subliniind că nu este corect față de cetățenii care luptă pentru țara lor să permită ca alții să evite mobilizarea.

Această inițiativă reflectă solidaritatea regională și susținerea internațională pentru Ucraina în timpul conflictului său cu Rusia, precum și dorința de a asigura echitatea în rândul cetățenilor care sunt obligați să servească în armată.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;