Polonia Consolidează Securitatea la Frontierele cu Rusia și Belarus

Polonia Consolidează Securitatea la Frontierele cu Rusia și Belarus

Polonia a anunțat planuri ambițioase de a întări securitatea la granițele sale cu Rusia și Belarus, într-un efort de a-și spori apărarea în fața unor posibile amenințări. Diagrama publicată de Ministerul polonez al Apărării dezvăluie o linie de apărare complexă, care va include un gard permanent, sârmă ghimpată, șanțuri antitanc, mine și un câmp de obstacole antitanc, precum și sisteme de avertizare și urmărire și sisteme antidronă.

Generalul Wiesław Kukuła, Șeful Statului Major General al armatei poloneze, a subliniat că aceste măsuri vor crește rezistența națională, vor limita mobilitatea forțelor ostile și vor proteja populația civilă și militară. Lucrările la acest "scut estic" sunt programate să înceapă în acest an și să se finalizeze până în 2028, cu un buget estimat la 2,56 miliarde de dolari.

În urma unui incident grav la graniță, în care un soldat polonez a fost înjunghiat, premierul Donald Tusk a declarat reintroducerea unei zone tampon de 200 de metri pentru a preveni astfel de atacuri și pentru a controla fluxul de migranți. Acest anunț vine în contextul în care numărul de încercări de trecere ilegală a frontierei a crescut, iar Polonia se pregătește să aloce fonduri semnificative pentru consolidarea frontierei cu Belarus.

Polonia, alături de Estonia, Letonia și Lituania, a exprimat îngrijorări cu privire la posibilitatea unui atac din partea Rusiei și susține ferm Ucraina în conflictul cu aceasta. Planurile de fortificare sunt coordonate cu Finlanda și țările baltice, care, de asemenea, plănuiesc să ridice fortificații la granițele lor cu Rusia și Belarus.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;