Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, Discută Despre Riscurile Extinderii Conflictului din Ucraina

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, Discută Despre Riscurile Extinderii Conflictului din Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost recent invitat la Digi24 pentru a discuta despre tensiunile actuale din Europa de Est și riscurile pe care le prezintă Rusia pentru securitatea regională. În cadrul emisiunii LIVE cu Alexandru Rotaru și Robert Kiss, Geoană a analizat posibilitatea ca ofensiva Kremlinului să se extindă dincolo de granițele Ucrainei, subliniind că statele NATO, inclusiv România, trebuie să fie pregătite pentru orice eventualitate.

Geoană a subliniat necesitatea de a avea o apărare consolidată, de la România până în țările Baltice, și de la Polonia până în Canada și Spania, pentru a descuraja orice ambiții agresive ale Rusiei. "Știți cum este, paza bună, trece primejdia rea. Vorbim de planuri de descurajare și de apărare. Deci ne întărim apărarea din România până în Baltice, din Polonia și Finlanda, până în Canada și în Portugalia și în Spania. Ne facem treaba pentru că Rusia este imprevizibilă și periculoasă", a declarat Geoană.

În contextul în care Letonia a construit un tranșeu la granița cu Rusia, un gest fără precedent de la sfârșitul Războiului Rece, Geoană a reiterat că Rusia continuă să reprezinte un risc pentru teritoriile vecine și că este esențial ca NATO să rămână vigilent și realist în fața pericolului rusesc. "Și dacă, doamne ferește, în situația din Ucraina lucrurile merg prost, să sperăm că nu, facem tot ceea ce depinde noi ca să nu meargă prost", a adăugat el.

Discuțiile lui Geoană la Digi24 oferă o perspectivă importantă asupra stării curente de securitate din Europa și subliniază necesitatea unei poziții unite și puternice a NATO în fața provocărilor geopolitice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;