Mircea Geoană avertizează: Atacuri cibernetice și dezinformare în preajma alegerilor din România

Mircea Geoană avertizează: Atacuri cibernetice și dezinformare în preajma alegerilor din România

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a emis un avertisment serios privind posibilele interferențe ale Rusiei în procesul electoral din România și alte țări europene. Într-un interviu acordat postului Digi24, Geoană a subliniat riscul atacurilor cibernetice și al campaniilor de dezinformare care ar putea perturba alegerile, cu scopul de a favoriza candidații cu vederi mai apropiate de Moscova.

Geoană a explicat că securitatea națională și aliată nu se limitează doar la aspectul militar, ci include și dimensiuni economice, cibernetice și împotriva teatrelor hibride. Acest lucru devine evident în contextul evenimentelor recente din Republica Moldova și România, unde securitatea democratică este amenințată de operațiuni de dezinformare și cibernetice.

Fără a face judecăți de valoare, Geoană a menționat că există forțe politice în România care ar putea fi percepute ca apropiate de Rusia, chiar dacă nu sunt explicit proruse. În plus, sondajele indică o percepție publică îngrijorătoare: 56% dintre români cred că alegerile din acest an vor fi fraudate și nu vor fi nici libere, nici corecte.

În fața acestor provocări, Geoană își exprimă speranța că cetățenii români se vor mobiliza în număr mare la urne pentru a-și apăra votul și a preveni ca viitorul președinte al țării să fie ales de o oligarhie politică, ci de voința poporului. Este esențial ca democrația să fie protejată de influențele externe și de manipulare, pentru a asigura un viitor prooccidental și democratic pentru România.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;