Mircea Geoană în fruntea preferințelor românilor pentru prezidențiale, conform sondajului AtlasIntel

Mircea Geoană în fruntea preferințelor românilor pentru prezidențiale, conform sondajului AtlasIntel

Un sondaj recent realizat de AtlasIntel și comandat de Digi24 aruncă o lumină nouă asupra preferințelor electoratului român în privința alegerilor prezidențiale. Potrivit datelor colectate, Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, ar fi liderul detașat în opțiunile de vot ale românilor, cu un procent impresionant de 33.6% în primul scenariu în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu sunt incluși ca potențiali candidați.

Pe următoarele poziții se clasează George Simion cu 11.8%, Cătălin Drulă cu 10.9% și Diana Șoșoacă cu 10.8%. Interesant este faptul că, în scenariul în care Ciolacu și Ciucă sunt considerați candidați, Geoană își menține poziția fruntașă, chiar dacă cu un procent ușor diminuat de 27%. Simion rămâne pe locul doi, în timp ce Drulă și Șoșoacă își păstrează aproape intacte cotele de popularitate.

Sondajul arată că Geoană este preferat aproape în mod egal de fostii votanți ai PSD, PNL și USR, în timp ce George Simion pare să fie favoritul celor care au votat cu Viorica Dăncilă în 2019. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu pare să fie susținut în principal de electoratul PSD, în timp ce Nicolae Ciucă ar atrage mai multe voturi din partea celor care au optat pentru PSD la parlamentarele din 2020 decât de la simpatizanții PNL.

Aceste rezultate sugerează o schimbare semnificativă a dinamicii politice din România și pun în perspectivă strategiile partidelor în vederea următoarelor alegeri. În plus, sondajul AtlasIntel oferă o imagine de ansamblu asupra încrederii românilor în personalități politice marcante și evaluarea lor privind situația economică a țării.

Sondajul a fost efectuat în perioada 5-9 aprilie pe un eșantion de 1.764 de respondenți și are o marjă de eroare de +-2%. AtlasIntel este recunoscută pentru acuratețea sondajelor sale, având nota “A” în clasamentul FiveThirtyEight și fiind cea mai precisă companie de sondare la alegerile prezidențiale din SUA din 2020.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;