Traian Băsescu: Lupta pentru funcții europene, critică la adresa liderilor politici și relația cu Putin

Traian Băsescu: Lupta pentru funcții europene, critică la adresa liderilor politici și relația cu Putin

Fostul președinte Traian Băsescu a adus recent în discuție mai multe teme fierbinți de pe scena politică internă și internațională, în cadrul unei serii de interviuri pentru Digi24. Printre subiectele abordate se numără lupta pentru funcții de top în Uniunea Europeană și NATO, profilul liderilor politici români, dar și relația sa cu Vladimir Putin.

Băsescu a criticat posibilitatea ca Mark Rutte, premierul Olandei, să devină secretar general NATO, calificându-l drept ostil României și subliniind că România ar trebui să se opună acestei nominalizări. De asemenea, a comentat despre șansele lui Klaus Iohannis de a obține o funcție europeană, menționând că „jocurile au fost făcute” și că președintele României „s-a trezit târziu” pentru un astfel de post.

În privința scenariului politic intern, Băsescu a oferit o perspectivă critică asupra unor figuri politice precum Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Mircea Geoană, exprimându-și îndoielile că aceștia ar avea profilul necesar pentru a deține funcția de președinte al României. A apreciat totodată curajul actualului primar general al Bucureștiului, Nicușor Dan, în abordarea problemelor capitalei, și a sugerat că alianța PSD-PNL ar putea nu reuși să-l învingă în alegeri.

Referindu-se la relația sa cu liderul rus Vladimir Putin, Băsescu a descris conversațiile avute cu acesta despre Transnistria și Tezaurul României, evidențiind atitudinea „de neclintit” a lui Putin și modul în care acesta oferă răspunsuri care pot deconcerta.

Băsescu a abordat și temele sensibile ale alegerilor prezidențiale din 2009, respingând acuzațiile că ar fi „furat alegerile” și subliniind că a câștigat în fața lui Geoană fără nereguli. În plus, a făcut referire la capacitatea Rusiei de a ocupa Transnistria, dar și la imposibilitatea de a menține controlul asupra regiunii.

Articolul oferă o perspectivă asupra viziunii lui Traian Băsescu privind actuala situație politică și relațiile internaționale, subliniind importanța unei poziții ferme a României în fața provocărilor interne și externe.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;