Alina Gorghiu Subliniază Determinarea PNL de a Avea un Candidat Propriu la Prezidențiale

Alina Gorghiu Subliniază Determinarea PNL de a Avea un Candidat Propriu la Prezidențiale

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a reiterat în mod ferm poziția partidului de a avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale, subliniind angajamentul formațiunii politice față de electoratul de dreapta din România. Într-un dialog recent la Prima TV, în cadrul emisiunii Insider politic, Gorghiu a respins categoric ideea de a susține un candidat din afara spectrului politic liberal-conservator, cum ar fi liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu.

"Eu am votat exclusiv candidaţi de dreapta," a declarat Alina Gorghiu, reamintindu-și alegerea din 2009 când, în ciuda sprijinului PNL acordat candidatului PSD Mircea Geoană în turul doi, ea a optat pentru Traian Băsescu. Această poziție vine în contextul în care PNL este într-o coaliție de guvernare cu PSD, situație care a generat întrebări privind posibilele alianțe politice viitoare.

Gorghiu a evidențiat realizările PNL, amintind de cele două mandate prezidențiale câștigate de Klaus Iohannis și a contribuției acestora la creșterea credibilității României pe plan extern. "Sunt convinsă că avem resurse," a adăugat ea, menționând și deschiderea președintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a-și asuma candidatura prezidențială dacă partidul îi va solicita acest lucru.

Aceste declarații consolidează mesajul PNL că va continua să reprezinte interesele alegătorilor de dreapta și că va propune o candidatură proprie la alegerile prezidențiale, menținându-și astfel identitatea politică și angajamentul față de valorile liberale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;