Procedura de extrădare pentru Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, avansează cu rapiditate

Procedura de extrădare pentru Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, avansează cu rapiditate

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a confirmat că procedura de extrădare pentru Ionuţ Costea, cumnatul fostului ministru de externe Mircea Geoană, se va desfășura cu celeritate. Ionuţ Costea, fost președinte al Eximbank, a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită și a fost dat în urmărire internațională după ce nu a fost găsit la domiciliu.

Într-o conferință de presă, Alina Gorghiu a subliniat că, în calitate de ministru al justiției, nu face diferențe între persoanele condamnate, indiferent de notorietatea lor. Ea a menționat că Tribunalul București a stabilit că sunt întrunite condițiile pentru a solicita extrădarea lui Costea din Turcia, unde acesta a fost localizat. Ministerul Justiției va formula cererea de extrădare imediat ce va primi încheierea tribunalului.

Această declarație vine în contextul în care, în aceeași săptămână, autoritățile române au reușit să aducă în țară un număr de 13 fugari, dintre care zece erau condamnați și trei se sustrăgeau urmăririi penale sau judecății. Printre aceștia, Alina Gorghiu a menționat cazul lui Oprişan Claudiu Gheorghe, un infractor deosebit de căutat, condamnat la zece ani de închisoare pentru proxenetism, care va fi de asemenea repatriat din Spania.

Această acțiune reprezintă un semnal puternic că Justiția română este hotărâtă să își exercite autoritatea și să asigure că persoanele condamnate își vor ispăși pedepsele, indiferent de statutul sau relațiile lor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;