Progres în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner: Al doilea suspect extrădat în România

Progres în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner: Al doilea suspect extrădat în România

Progres semnificativ în ancheta care a șocat comunitatea din Sibiu: Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în țară sub escortă pentru a fi prezentat justiției.

Minae, în vârstă de 36 de ani, a fost extrădat din Irlanda de Nord și a sosit pe Aeroportul Otopeni fără a face declarații presei. Urmând procedura legală, el va fi prezentat în fața judecătorului la Sibiu pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în noiembrie 2023.

Ancheta a luat o întorsătură decisivă când, la aproximativ 6 luni după comiterea crimei, au fost arestați doi suspecți: Laurențiu Ghiță și Marian Minae. Poliția Română continuă căutările pentru a prinde și al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam.

Adrian Kreiner a fost atacat în propria locuință în noaptea de 6 noiembrie 2023 de trei bărbați mascați, fiind legat, bătut și jefuit. Agresorii i-au sustras ceasuri de lux, în valoare de 200.000 de euro, și l-au lăsat acoperit cu un covor. Victima a decedat ulterior la spital. În momentul atacului, fiica lui Kreiner se afla în casa și a fost martora evenimentelor tragice, reușind să alerteze autoritățile.

Cooperarea internațională între autoritățile române și cele din Ungaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord, precum și Republica Irlanda, a fost esențială în localizarea suspecților. Prin schimbul de informații și efortul polițiștilor din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., a fost posibilă aducerea în fața justiției a celor implicați în acest caz tulburător.

Comunitatea locală și presa națională urmăresc cu atenție desfășurarea evenimentelor, așteptând ca dreptatea să fie servită în acest caz emblematic de violență și infracționalitate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;