Franța Refuză Extrădarea lui Paul de România: Decizia Instanței Franțuzești Este Finală

Franța Refuză Extrădarea lui Paul de România: Decizia Instanței Franțuzești Este Finală

Franța a luat o decizie definitivă în cazul lui Paul Philippe Al Romaniei, refuzând să îl extrădeze în România. Instanța franceză a motivat decizia prin invocarea unei compuneri nelegale a completului de judecată din România, informație confirmată de ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Paul de România, așa cum este cunoscut în presă, a fost condamnat definitiv în România la trei ani și patru luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. Acuzațiile au dus la un prejudiciu estimat de procurori la 145 de milioane de euro. Mandatul european de arestare a fost emis imediat după condamnare, iar Paul a fost arestat provizoriu în Franța în iunie 2022.

Ministerul Justiției din România a fost activ în procedură, transmițând la timp toate documentele solicitate și asigurând că condițiile de detenție erau conforme cu standardele europene. Cu toate acestea, instanța de fond din Franța a respins predarea pe baza unor aspecte procedurale, inclusiv faptul că un judecător din România nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție.

În ciuda recursului declarat de procurorul de caz, lipsa motivării în termen a dus la menținerea hotărârii primei instanțe. Ministerul Justiției din România a comunicat nedumerirea autorităților și a solicitat verificarea erorilor umane și procedurale implicate în acest caz.

Paul Philippe, care deține cetățenie franceză, britanică și română, nu a fost recunoscut ca membru al familiei regale de către unchiul său, Mihai I, ultimul rege al României. Istoria sa familială este complexă, tatăl său fiind considerat fiul nelegitim al lui Carol al II-lea.

În prezent, autoritățile judiciare din România caută soluții pentru a repune în discuție cauza, iar demersurile vor fi reluate în cazul identificării unei căi legale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;