Franța Comemorează Debarcarea în Normandia cu Bancnote de Zero Euro

Franța Comemorează Debarcarea în Normandia cu Bancnote de Zero Euro

Franța marchează 80 de ani de la un moment istoric prin lansarea unei bancnote comemorative cu valoare nominală de zero euro. Euro Banknote Memory, o întreprindere specializată în suveniruri monetare, a anunțat punerea în vânzare a acestei bancnote începând din februarie, eveniment care coincide cu aniversarea Debarcării în Normandia, un punct de cotitură în Cel De-al Doilea Război Mondial.

Bancnota este mai mult decât un simplu obiect de colecție, fiind imprimată cu imagini istorice și datând trei momente cheie: Apelul lui Charles de Gaulle din 18 iunie 1940, Ziua Debarcării din 6 iunie 1944 și semnarea armistițiului pe 8 mai 1945. Aceste bancnote de colecție, produse într-un număr limitat de 3.000 de exemplare de către Oberthur Fiduciaire, includ caracteristici de securitate similare celor ale bancnotelor autentice, cum ar fi filigranele și numerele de serie unice.

Într-o lume unde obiectele comemorative aduc aminte de evenimente care au modelat istoria, aceste bancnote de zero euro sunt mai mult decât un simplu suvenir. Ele reprezintă o fereastră spre trecut, oferind atât colecționarilor, cât și publicului larg, ocazia de a deține o bucată de istorie. Deși bancnota are o valoare nominală de zero, aceasta poate fi achiziționată cu trei euro, un preț simbolic pentru o piesă memorabilă de istorie.

Euro Banknote Memory nu este la prima inițiativă de acest gen, comercializând bancnote-suvenir în locuri turistice renumite, precum Acvariul de la Saint-Malo și Opéra Garnier, începând din 2015. Bancnota comemorativă va fi disponibilă pentru cumpărare începând cu 11 februarie la Isle, în Haute-Vienne, aproape de Limoges, oferind astfel oportunitatea de a păstra vie memoria unui eveniment care a schimbat cursul istoriei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;