Franța Întărește Securitatea și Suportul Militar, Fără a Trimite Trupe Combatante în Ucraina

Franța Întărește Securitatea și Suportul Militar, Fără a Trimite Trupe Combatante în Ucraina

Franța a anunțat că nu va trimite "trupe combatante" în Ucraina, ci va mobiliza personal pentru susținerea producției de armament și deminare, în timp ce pregătește și tehnologii avansate de supraveghere pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Administrația lui Emmanuel Macron a subliniat că există consens european pentru a contribui la producția de armament pe teritoriul ucrainean și la întreținerea acestuia, fără a arăta "slăbiciune" în fața Moscovei.

Ministrul francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, a precizat că Franța propune construirea de uzine pe teritoriul Ucrainei și că NATO trebuie să se adapteze la noile condiții de pe teren, inclusiv prin deminare și formarea militarilor ucraineni. Aceste declarații vin în contextul în care Rusia a avertizat asupra riscului implicării directe a Franței în conflict, în urma afirmațiilor președintelui Macron privind susținerea "fără limite" acordate Kievului.

Pe de altă parte, Franța își întărește securitatea internă prin testarea tehnologiei de supraveghere video bazate pe inteligență artificială, în pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Această tehnologie va fi folosită pentru a detecta situații periculoase sau comportamente umane care amenință securitatea evenimentelor la scară largă. Poliția națională și locală, pompierii și agenții de securitate din transportul public vor avea acces la această supraveghere avansată, care nu va include recunoașterea facială, în conformitate cu legislația franceză.

Franța se poziționează astfel ca un actor cheie atât în sprijinirea Ucrainei în fața agresiunii ruse, cât și în asigurarea securității cetățenilor săi, prin adoptarea unor măsuri tehnologice inovative și respectarea drepturilor și libertăților civile.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;