Premierul Marcel Ciolacu Laudează Profesionalismul Militarilor Români în Cadrul Exercițiului „Sea Shield 24”

Premierul Marcel Ciolacu Laudează Profesionalismul Militarilor Români în Cadrul Exercițiului „Sea Shield 24”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a fost prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”, organizat de Forțele Navale Române, unde a avut ocazia să observe pregătirea și profesionalismul echipajului de pe Fregata „Regina Maria”. Într-o postare pe Facebook, premierul și-a exprimat admirația față de militarii români, afirmând că aceștia sunt un exemplu pentru țară.

Exercițiul „Sea Shield 24” se desfășoară în Marea Neagră, zona costieră, pe fluviu și în Delta Dunării, implicând peste 2.200 de militari și aproximativ 140 de mijloace tehnice, inclusiv nave maritime și fluviale, aeronave și autovehicule. Participarea este una internațională, cu contribuții din partea a 12 state aliate și partenere, printre care Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Turcia, Statele Unite ale Americii și, bineînțeles, România.

Scopul exercițiului este de a antrena forțele în misiuni de combatere a activităților ilegale, controlul maritim și fluvial, căutare și salvare pe mare, precum și asigurarea securității infrastructurii critice. „Sea Shield 24” reprezintă cel mai complex eveniment de acest gen condus de Forțele Navale Române și contribuie la creșterea nivelului de interoperabilitate între forțele participante, precum și la promovarea inițiativelor și intereselor României pe plan regional și internațional.

Această demonstrație de forță și cooperare întărește mesajul de solidaritate între națiunile aliate și partenerii strategici, în contextul actual de securitate din regiunea Mării Negre. De asemenea, exercițiul „Sea Shield 24” subliniază importanța pregătirii continue și a adaptabilității forțelor armate în fața provocărilor emergente.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;