Premierul Marcel Ciolacu încurajează obținerea vizelor SUA pentru a facilita accesul românilor în programul Visa Waiver

Premierul Marcel Ciolacu încurajează obținerea vizelor SUA pentru a facilita accesul românilor în programul Visa Waiver

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut un pas neobișnuit, dar strategic, pentru a ajuta țara să îndeplinească condițiile de aderare la programul Visa Waiver al Statelor Unite ale Americii. Într-un gest de solidaritate cu cetățenii români, Ciolacu a obținut o viză pentru SUA, deși nu are planuri imediate de călătorie, cu scopul de a reduce rata de respingere a cererilor de viză sub pragul de 3%.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unei postări pe Facebook, unde premierul a distribuit o fotografie alături de ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, în timpul procesului de obținere a vizei. Acest demers face parte dintr-un efort național de a îndeplini ultimul criteriu tehnic necesar pentru ca România să fie admisă în programul Visa Waiver, care ar permite cetățenilor români să călătorească fără vize în Statele Unite începând cu anul 2025.

Marcel Ciolacu a îndemnat românii care îndeplinesc condițiile pentru obținerea vizei să participe la acest demers, subliniind importanța unui parteneriat strategic puternic cu Statele Unite. Rata de refuz a cererilor de viză este un indicator-cheie în evaluarea eligibilității unei țări pentru programul Visa Waiver, iar România trebuie să demonstreze că acest procent poate fi menținut sub nivelul necesar în cadrul anului fiscal american care se încheie pe 30 septembrie 2024.

Prin acest apel la unitate și acțiune comună, premierul român speră să mobilizeze cetățenii și să contribuie la realizarea unui obiectiv de interes național, deschizând astfel noi orizonturi pentru mobilitatea și cooperarea româno-americană.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;