Premierul Marcel Ciolacu își intensifică acuzațiile împotriva lui Cioloș și Orban în contextul dosarului Roșia Montană

Premierul Marcel Ciolacu își intensifică acuzațiile împotriva lui Cioloș și Orban în contextul dosarului Roșia Montană

Premierul României, Marcel Ciolacu, a lansat un nou val de critici la adresa fostului premier Dacian Cioloș și a liderului PNL, Ludovic Orban, în legătură cu controversatul dosar Roșia Montană. În cadrul unei conferințe de presă la Tulcea, Ciolacu a acuzat deciziile anterioare ale acestora, care ar putea avea consecințe financiare grave pentru România.

Acuzațiile vin în contextul în care România se confruntă cu un proces intentat de compania Gabriel Resources, acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), în cadrul Tribunalului de arbitraj al Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții. Compania solicită despăgubiri de aproximativ 2 miliarde de dolari, ca urmare a blocării proiectului de exploatare a aurului din zonă și a includerii acestuia în patrimoniul UNESCO.

Ciolacu a subliniat că decizia lui Cioloș de a semna pentru intrarea Roșia Montană în patrimoniul UNESCO, în ultimele minute ale mandatului său, a fost făcută în ciuda avertismentelor juridice care indicau riscul unui proces. În plus, premierul a criticat și acțiunile lui Orban, afirmând că acestea au contribuit la situația actuală.

"Îi spun domnului Cioloș și domnului Orban: 'Multă sănătate, dar lăsați-ne în pace'. N-ați salvat România, ați distrus România", a declarat Ciolacu, exprimându-și frustrarea față de posibilele pierderi financiare ale statului.

Premierul a promis că toate documentele relevante din Parlament, comisia UNESCO și Guvern vor fi făcute publice, pentru a asigura transparența în acest caz complex. Cu toate acestea, rămâne de văzut care va fi verdictul Tribunalului de arbitraj și care vor fi implicațiile financiare pentru România.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;