Premierul Marcel Ciolacu Regretă Gluma Nepotrivită Despre Moldova

Premierul Marcel Ciolacu Regretă Gluma Nepotrivită Despre Moldova

Premierul Marcel Ciolacu a recunoscut că gluma sa referitoare la Buzăul și Moldova a fost nepotrivită, în cadrul unei vizite la Iași. Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor despre potențialele costuri electorale ale declarației sale din aprilie, Ciolacu a admis că, în calitate de prim-ministru, nu ar fi trebuit să facă acea afirmație. A menționat că glumele despre diferite regiuni ale României sunt parte a spiritului românesc, dar a subliniat că există o diferență mare între acțiunile efective și o glumă nepotrivită.

Declarația inițială a premierului, făcută în aprilie la Timișoara, a provocat un val de reacții negative și chiar apeluri la demisie din partea asociației civice Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, care a considerat afirmațiile drept jigniri la adresa locuitorilor regiunii Moldova. Ciolacu a răspuns ulterior pe Facebook, negând intenția de a jigni și își cerea scuze celor ofensați.

În același timp, premierul a subliniat că guvernul actual a direcționat mai multe fonduri către Moldova decât orice alt guvern de la Revoluție încoace, reiterând angajamentul Executivului pentru dezvoltarea acestei regiuni.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;