Premierul Marcel Ciolacu Preia Responsabilitatea în Cazul Roșia Montană și Promite Transparență Totală

Premierul Marcel Ciolacu Preia Responsabilitatea în Cazul Roșia Montană și Promite Transparență Totală

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut declarații puternice în legătură cu controversatul caz Roșia Montană, subliniind că se simte responsabil pentru "tâmpeniile altora" și că este pregătit să ofere transparență totală cetățenilor. Într-o conferință de presă recentă, Ciolacu a promis că va pune la dispoziția publicului toate documentele relevante, inclusiv abuzurile și deciziile administrative și politice care au condus la actuala situație, în care România riscă să plătească despăgubiri semnificative.

Declarațiile premierului vin în contextul în care România așteaptă o decizie definitivă din partea Tribunalului de Arbitraj din cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID), prevăzută pentru data de 10 februarie. Compania Gabriel Resources, care deține Roșia Montana Gold Corporation (RMGC), a cerut inițial despăgubiri de 3,3 miliarde de dolari, după ce statul român a refuzat să autorizeze proiectul minier.

Ciolacu a subliniat că, indiferent de rezultatul procesului, este esențial ca românii să cunoască adevărul și să înțeleagă cine a greșit în această speță. Premierul a cerut colegilor din Guvern să adune toate informațiile și documentele necesare pentru a putea face lumină în acest caz complex.

Acest angajament al premierului vine într-un moment în care opinia publică este foarte sensibilă la subiectul protecției patrimoniului național și la modul în care sunt gestionate resursele țării. Promisiunea de transparență și asumarea responsabilității sunt pași importanți în construirea încrederii publice și în asigurarea unui proces echitabil și deschis.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;