Premierul Marcel Ciolacu rămâne ferm: Alegerile prezidențiale vor avea loc conform calendarului stabilit

Premierul Marcel Ciolacu rămâne ferm: Alegerile prezidențiale vor avea loc conform calendarului stabilit

Premierul României, Marcel Ciolacu, a reiterat în cadrul unei conferințe de presă la Suceava că alegerile prezidențiale programate pentru luna septembrie a acestui an vor avea loc conform calendarului stabilit, respingând orice sugestie de amânare care ar putea fi influențată de rezultatele sondajelor sau preferințele unui singur partid din coaliția de guvernare.

Ciolacu a subliniat importanța menținerii stabilității politice în România și a respectării acordurilor politice, referindu-se la un "gentleman’s agreement" între el și prim-ministrul Nicolae Ciucă, care a fost respectat, marcând o nouă eră a democrației în țară. Premierul a afirmat că guvernul va rezista până la finalul anului electoral, pentru a evita o instabilitate politică și pentru a-și îndeplini obligațiile față de cetățenii români.

Această declarație vine în contextul unor discuții despre posibilitatea ca data alegerilor să fie schimbată, ceea ce a generat speculații despre viitorul coaliției de guvernare și despre posibile tensiuni între partidele componente.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;