Marcel Ciolacu susține integritatea în PSD: Sprijinul acordat lui Vasile Iliuță și poziția față de Iulian Dumitrescu

Marcel Ciolacu susține integritatea în PSD: Sprijinul acordat lui Vasile Iliuță și poziția față de Iulian Dumitrescu

Premierul Marcel Ciolacu a reiterat poziția fermă a Partidului Social Democrat (PSD) în ceea ce privește integritatea membrilor săi, oferindu-și sprijinul pentru Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, în ciuda perchezițiilor efectuate de DNA. În același timp, liderul PSD a clarificat că partidul nu îl va susține pe Iulian Dumitrescu, cercetat pentru corupție, în cursa pentru șefia CJ Prahova.

În contextul investigațiilor DNA care vizează anumite contracte de achiziție între CJ Călărași și instituțiile subordonate, Ciolacu a menționat că, atâta timp cât nu există acuzații oficiale, susținerea pentru Iliuță rămâne neschimbată. "Da, eu îl susțin pe dl Iliuță, pentru că, până acum, nu este niciun anunț că are un dosar penal", a declarat Ciolacu, subliniind totodată că orice decizie de control judiciar ar exclude automat sprijinul PSD.

Vasile Iliuță, care a mai fost trimis în judecată în 2021 pentru abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj, nu este momentan pus sub acuzare în noul caz.

Pe de altă parte, în privința situației lui Iulian Dumitrescu, Ciolacu a fost categoric: PSD are un candidat propriu pentru CJ Prahova, în persoana lui Virgiliu Daniel Nanu, și nu îl va sprijini pe Dumitrescu. Acesta din urmă este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită și fals în declarații, având interdicția de a-și exercita funcția de președinte al CJ Prahova.

Aceste declarații subliniază angajamentul PSD față de lupta împotriva corupției și promovarea unor candidați integri pentru funcții publice. În acest sens, partidul se poziționează ferm împotriva susținerii oricăror membri care sunt implicați în activități ilegale sau care sunt subiectul investigațiilor anticorupție.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;