Marcel Ciolacu susține candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO

Marcel Ciolacu susține candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcția de Secretar General al NATO

Premierul României, Marcel Ciolacu, și-a exprimat susținerea pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis la prestigioasa funcție de Secretar General al NATO, subliniind că acesta are toate șansele să ocupe această poziție datorită lipsei de opoziție din partea liderilor decidenți.

Într-o recentă declarație pentru DC News, Ciolacu a menționat că „cea mai mare şansă a domnului preşedinte este că împotriva preşedintelui României nu este nimeni cu un vot negativ”. Această situație se diferențiază de cazul lui Mark Rutte, Prim-ministrul Olandei, care deja se confruntă cu opoziția Ungariei în cursa pentru aceeași funcție.

Klaus Iohannis a anunțat că este gata să intre în competiția pentru rolul de Secretar General al NATO, bazându-se pe performanța României pe scena internațională și pe experiența sa ca președinte. Iohannis a subliniat importanța reprezentării Estului Europei în structurile europene și Nord-Atlantice, un punct de vedere împărtășit și de premierul Ciolacu.

Premierul a negat orice legătură între candidatura lui Iohannis și devansarea alegerilor prezidențiale, explicând că această decizie a fost luată pentru a nu afecta activitatea guvernului și direcția României.

Candidatura lui Klaus Iohannis la NATO marchează un moment important pentru România și pentru regiune, subliniind angajamentul țării față de valorile și obiectivele Alianței Nord-Atlantice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;