Controversele Incompatibilității: Cazul Cătălin Cîrstoiu, între Acuzații și Politică

Controversele Incompatibilității: Cazul Cătălin Cîrstoiu, între Acuzații și Politică

În lumina recentelor dezvăluiri, comunitatea medicală și scena politică din București sunt zguduite de acuzațiile de incompatibilitate care îl vizează pe Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul general al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și candidat susținut de coaliția PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Investigațiile jurnalistice efectuate de HotNews.ro au scos la iveală faptul că Dr. Cîrstoiu, în calitate de manager al SUUB, ar fi consultat pacienți și ar fi încasat onorarii la clinica privată ANEMONA MED, deținută de soția sa, contrar prevederilor legale care interzic managerilor de spitale să presteze servicii în afara unității pe care o conduc.

În octombrie 2023, un pacient a relatat că a fost consultat de Cîrstoiu la ANEMONA MED și a plătit suma de 750 de lei pentru servicii, primind factura de la o altă firmă, Praxis Medical, aparținând tot familiei Cîrstoiu. Corpul de Control al Guvernului României a identificat o posibilă stare de incompatibilitate în 2020, însă raportul a rămas nesoluționat timp de patru ani.

În contextul acestor acuzații, liderul PSD Marcel Ciolacu a exprimat susținere pentru Cîrstoiu, menționând că nu înțelege acuzațiile de incompatibilitate și că atacurile sunt nefondate. Ciolacu a făcut apel la Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, să susțină candidatura lui Cîrstoiu, în ciuda dorinței sale inițiale ca Firea să fie candidatul PSD pentru Primăria Capitalei.

Cîrstoiu, pe de altă parte, a negat orice acuzație de incompatibilitate, afirmând că la clinica ANEMONA MED nu ar avea funcții remunerate și că ar asigura doar formarea profesională a medicilor și rezidenților, în afara orelor de program.

Aceste dezvăluiri pun în lumină nu doar posibilele încălcări ale legii, ci și complexitatea relațiilor dintre politică, administrația publică și sectorul privat în România. Cu alegerile pentru Primăria Capitalei apropiindu-se, rămâne de văzut cum vor afecta aceste controverse cursa electorală și încrederea cetățenilor în candidații propuși.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;