Cristian Popescu Piedone în Conflict de Interese: ANI Relevă Nereguli în Sectorul 5

Cristian Popescu Piedone în Conflict de Interese: ANI Relevă Nereguli în Sectorul 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, se confruntă cu acuzații serioase de conflict de interese, după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a descoperit că și-a numit ginerele într-o poziție cheie în cadrul primăriei. Această acțiune a fost considerată o încălcare a legii, având în vedere că ginerele primarului a beneficiat de venituri substanțiale, însumând 109.520 RON, în perioada 2021-2022.

Situația devine și mai încordată în contextul în care Piedone a anunțat recent că intenționează să candideze pentru Primăria Capitalei. Acest lucru ridică întrebări despre integritatea și etica sa politică, mai ales că primarul nu este la prima confruntare cu astfel de acuzații, având o carieră politică marcată de controverse, inclusiv o condamnare anterioară la închisoare.

ANI a subliniat că prin numirea ginerelui său în funcția respectivă, Piedone a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, precum și prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019. Mai mult, primarul nu a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare, neglijând astfel dreptul la apărare.

Într-un context similar, și Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost acuzată de ANI de incompatibilitate și conflict de interese, fiind audiată într-un dosar penal. Aceste cazuri pun în lumină problemele persistente legate de integritatea oficialilor publici și necesitatea unei supravegheri riguroase pentru a asigura transparența și corectitudinea în administrația publică.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;