Lupta pentru Primăria Capitalei se încinge: Piedone conduce în sondaje, Nicușor Dan și PSD-PNL în căutarea strategiei câștigătoare

Lupta pentru Primăria Capitalei se încinge: Piedone conduce în sondaje, Nicușor Dan și PSD-PNL în căutarea strategiei câștigătoare

În pragul alegerilor locale din București, un sondaj comandat de actualul primar general, Nicușor Dan, a stârnit valuri pe scena politică. Potrivit datelor, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, ar avea cele mai mari șanse să câștige fotoliul de la Primăria Capitalei, cu un procent de 40,4% dintre intențiile de vot. Nicușor Dan, care candidează independent, se află pe locul doi, cu 39,3%, urmat de Sebastian Burduja, posibil candidat din partea alianței PSD-PNL, cu 16%.

Sondajul, efectuat în perioada 2-9 martie pe un eșantion de 900 de respondenți, nu o include pe Gabriela Firea, fostul primar general, care și-a manifestat dorința de a candida din nou pentru acest post. În ciuda absenței sale din sondaj, Firea a primit sprijinul PSD București și al femeilor din partid.

Pe lângă lupta pentru primărie, sondajul a relevat și preferințele bucureștenilor pentru Consiliul General, unde PSD ar obține cele mai multe locuri, urmat de alianța de dreapta ADU și PNL. În ceea ce privește alegerile europarlamentare, alianța PSD-PNL ar avea prima șansă, conform aceluiași sondaj.

Rezultatele sondajului vin într-un moment cheie, în care coaliția PNL-PSD se pregătește să ia o decizie privind candidatul comun pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă, președintele PNL, a menționat că decizia va fi luată după analiza sondajelor, iar PSD pare să aibă de ales între Gabriela Firea și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Cu un calendar electoral încărcat pentru acest an, care include europarlamentare și locale pe 9 iunie, prezidențiale pe 15 și 29 septembrie, și parlamentare pe 8 decembrie, strategiile partidelor se vor contura rapid în următoarea perioadă.

Bucureștenii sunt, de asemenea, împărțiți în privința direcției în care se îndreaptă orașul, cu 48,2% considerând că se merge într-o direcție bună și 47,5% într-una greșită. În acest context, alegerile locale vor fi un barometru important al stării de spirit a electoratului și al încrederii acestuia în candidații propuși.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;