Lupta pentru Primăria Capitalei: Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan în topul sondajelor

Lupta pentru Primăria Capitalei: Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan în topul sondajelor

Alegerile pentru Primăria Capitalei se anunță a fi un duel intens între actualul primar general, Nicușor Dan, și Cristian Popescu Piedone, conform celor mai recente sondaje realizate de Avangarde și Sociopol. Datele colectate indică o competiție strânsă, cu fluctuații în preferințele electoratului.

Un sondaj Avangarde efectuat pentru Digi 24 arată că Piedone conduce cu 44% din intențiile de vot, urmat de Nicușor Dan cu 27%. În scenariul în care Piedone nu ar mai candida, Nicușor Dan ar urca la 54%, sugerând că primarul Sectorului 5 are capacitatea de a atrage votanți din tabăra AUR.

Pe de altă parte, un sondaj Sociopol relevă că Nicușor Dan ocupă prima poziție cu 34% din voturi, în timp ce Piedone se situează la 30%. Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL, ocupă locul al treilea în ambele sondaje, cu un procent de 16% respectiv 26%.

Bucureștenii sunt preocupați în principal de aglomerația din trafic și de starea spitalelor, acestea fiind considerate probleme majore ale Capitalei. În ceea ce privește satisfacția față de mandatul lui Nicușor Dan, 41% dintre respondenți au o percepție mai degrabă negativă, în timp ce 25% îl evaluează pozitiv.

Sondajele reflectă, de asemenea, o nemulțumire generală față de administrarea Capitalei, cu opinii împărțite referitoare la evoluția orașului în ultimii trei ani. Sectorul 3 este perceput ca fiind cel mai bine administrat, urmat de Sectorul 4 și Sectorul 6.

Cu alegerile care se apropie, candidații sunt presați să își prezinte viziunile și să convingă electoratul de capacitatea lor de a aduce îmbunătățiri așteptate de locuitorii Bucureștiului. Rămâne de văzut cum vor evolua preferințele electoratului și care candidat va reuși să câștige încrederea bucureștenilor pentru a deveni următorul primar general al Capitalei.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;