Lupta pentru Primăria Capitalei: PSD susține candidatura Gabrielei Firea, în timp ce PNL și PSD caută teren comun

Lupta pentru Primăria Capitalei: PSD susține candidatura Gabrielei Firea, în timp ce PNL și PSD caută teren comun

Într-o cursă electorală tot mai intensă pentru Primăria Capitalei, PSD a confirmat că Gabriela Firea este candidatul lor de bază, în timp ce discuțiile între PNL și PSD pentru un candidat comun sunt în plină desfășurare. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că decizia finală va fi luată în următoarele zile, subliniind că, indiferent de abordarea aleasă, majoritățile în administrațiile locale vor fi formate de cele două partide.

Ciolacu a menționat că Gabriela Firea, fost primar general, deține calitățile necesare pentru a conduce din nou Capitala, având sprijinul PSD București și al femeilor din partid. În același timp, el a exclus orice susținere pentru candidatura lui Cristian Popescu Piedone, actualul primar al sectorului 5, care a anunțat că vrea să candideze din partea Partidului Umanist Social Liberal.

Pe de altă parte, PNL încă nu și-a definitivat candidatul, cu Sebastian Burduja și Ionuț Lupescu fiind luați în calcul, iar discuțiile pentru un candidat comun au inclus nume precum arhitectul Tiberiu Florescu și medicul Cătălin Cârstoiu.

În timp ce partidele își aliniază strategiile, Nicuşor Dan, actualul primar general, se bazează pe sprijinul USR, PMP și Forța Dreptei pentru a-și păstra poziția. Cu un calendar electoral încărcat, care include europarlamentare și locale pe 9 iunie, urmate de prezidențiale și parlamentare mai târziu în an, lupta pentru controlul Capitalei este mai disputată ca niciodată.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;