Schimbări în cursa pentru Primăria Capitalei: PSD și PNL merg pe drumuri separate, Cîrstoiu retras din competiție

Schimbări în cursa pentru Primăria Capitalei: PSD și PNL merg pe drumuri separate, Cîrstoiu retras din competiție

Alegerile pentru Primăria Capitalei se încing după o decizie surprinzătoare a coaliției PSD-PNL, care a schimbat dinamica cursei electorale. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu și susținerea Gabrielei Firea, în timp ce PNL va merge cu Sebastian Burduja.

Decizia a fost luată după o ședință maraton care a durat 14 ore, încheiată în noaptea de luni spre marți. În ciuda eforturilor depuse, sondajele și percepțiile de la nivelul teritorial au indicat șanse slabe pentru Cîrstoiu, motiv pentru care liderii coaliției au optat pentru candidaturi separate.

Ciolacu a exprimat regretul pentru situația creată, menționând că politica nu se bazează pe adevăruri, ci pe percepții, făcând o comparație controversată între Cîrstoiu și Bin Laden. Totodată, liderul PSD a subliniat că Firea reprezintă cea mai bună opțiune pentru bucureșteni, promițând mai puțin spectacol și mai multe soluții practice.

Pe de altă parte, Cîrstoiu s-a distanțat de decizia politică, afirmând că un medic nu abandonează niciodată și că decizia de retragere nu a fost a lui. Acesta a reiterat că nu este incompatibil și a cerut o discuție deschisă despre problemele sistemului medical.

Investigațiile jurnalistice au relevat că managerul Spitalului Universitar de Urgență București lucra și la clinica privată a familiei sale, un conflict de interese interzis de lege. Aceste acuzații, alăturate scorului slab în sondaje, au contribuit la decizia finală a coaliției.

În final, alegerile locale se vor desfășura cu noi candidați, iar bucureștenii vor avea de ales între Firea și Burduja, în timp ce Cîrstoiu se retrage din prim-planul scenei politice. Partidele au timp până pe 30 aprilie să își depună candidaturile, iar alegerile sunt programate pentru 9 iunie.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;