Controverse în jurul candidatului Cătălin Cîrstoiu: întrebări legate de incompatibilitate și averea neștiută

Controverse în jurul candidatului Cătălin Cîrstoiu: întrebări legate de incompatibilitate și averea neștiută

Controversa înconjoară figura lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, în lumina unor dezvăluiri recente care ridică semne de întrebare cu privire la incompatibilitatea sa și averea neștiută. În cadrul unei conferințe de presă axate pe transporturi, Cîrstoiu a fost interpelat de jurnaliști în legătură cu activitatea sa la clinica privată Anemona, deținută de familia sa, și despre prezența numelui său pe facturi și teste Covid ale pacienților.

În ciuda insistențelor presei, Cîrstoiu a evitat să ofere răspunsuri clare, menționând că va organiza o conferință separată pentru a discuta aceste aspecte. Întrebările jurnaliștilor au venit în urma unei investigații HotNews.ro care sugerează că medicul a oferit consultații la clinica privată în timp ce ocupa funcția de manager la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), ceea ce ar putea reprezenta o încălcare a legii ce interzice managerilor de spitale de stat să practice medicina în privat.

În plus, Cîrstoiu a fost pus în dificultate și de întrebări referitoare la mașina Cadillac din declarația sa de avere, precum și la proprietăți și vehicule de lux nedeclarate, descoperite în urma aceleiași investigații. Candidatul a răspuns iritat, subliniind că va folosi transportul public, dar că acesta nu este suficient de atrăgător pentru bucureșteni.

În contextul acestor acuzații, au apărut zvonuri și discuții în cadrul PSD despre posibilitatea retragerii lui Cîrstoiu din cursa electorală, însă până acum nu s-a luat o decizie fermă. PNL, de partea cealaltă, se opune ideii de a-l susține pe Cristian Popescu Piedone ca înlocuitor.

Cătălin Cîrstoiu insistă că va explica detaliat acuzațiile de incompatibilitate într-o conferință de presă viitoare, dar până la acest moment, rămâne să vedem dacă va putea clarifica toate îndoielile și dacă va continua cursa pentru Primăria Capitalei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;