Controversă în jurul distribuirii taloanelor de pensii împreună cu materiale electorale

Controversă în jurul distribuirii taloanelor de pensii împreună cu materiale electorale

Într-un demers recent, Partidul Social Democrat (PSD) a ridicat semne de întrebare privind legalitatea unui serviciu oferit de Poșta Română și Casa Națională de Pensii Publice, prin care taloanele de pensii au fost distribuite pensionarilor capsate împreună cu fluturași electorali. Această practică a fost adusă la lumină în urma unor reclamații venite din partea liderului PSD Timiș, Alfred Simonis, care a acuzat Partidul Național Liberal (PNL) de utilizarea resurselor Poștei Române în scopuri electorale.

Conform comunicatelor de presă emise de PSD, partidul a solicitat clarificări cu privire la costurile și legalitatea acestui serviciu suplimentar de capsare, exprimând preocupări legate de posibila depășire a atribuțiilor legale și acordarea de foloase necuvenite unui partid politic. PSD a subliniat că pensionarii nu au uitat acțiunile PNL care au afectat nivelul de trai, cum ar fi înghețarea punctului de pensie și opoziția față de majorarea pensiilor.

Pe de altă parte, acuzațiile au fost întărite de prezentarea unor fotografii pe rețelele sociale, însoțite de comentarii ale lui Alfred Simonis, care a cerut demisia directorului Sucursalei Regionale de Poștă Timișoara și a subliniat că folosirea instituțiilor publice în scopuri electorale este inacceptabilă.

Această situație a stârnit un scandal între cele două partide, iar răspunsurile oficiale din partea Poștei Române și Casei Naționale de Pensii Publice sunt așteptate pentru a clarifica procedurile și legalitatea acestui serviciu controversat.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;