Controverse în jurul candidatului PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu pe tema incompatibilității și conflictului de interese

Controverse în jurul candidatului PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu pe tema incompatibilității și conflictului de interese

Recent, atenția mass-media a fost captată de situația candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, acuzat de incompatibilitate și conflict de interese. În lumina investigațiilor efectuate de Hotnews.ro, s-a descoperit că, în timp ce ocupa funcția de manager la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), Cîrstoiu ar fi direcționat pacienți către clinica privată a familiei sale, ANEMONA MED, unde consultațiile erau remunerate.

Conform unui raport al Corpului de Control al Guvernului din 2020, există suspiciuni de incompatibilitate și conflict de interese, cazul fiind semnalat Agenției Naționale de Integritate (ANI) pentru investigații. Răspunsul ANI a fost unul de rezervă, menționând că detaliile cazului nu sunt publice și că orice informații despre evaluările în derulare sunt confidențiale.

Cătălin Cîrstoiu neagă acuzațiile, apărându-se printr-o serie de postări pe Facebook, unde afirmă că nu există nicio incompatibilitate și îndeamnă ANI să se pronunțe. În plus, el sugerează că atacurile sunt motivate politic și că adversarii săi electoral sunt îngrijorați de perspectiva victoriei sale.

Într-o altă întâmplare, când a fost abordat de jurnaliști cu privire la consultațiile la clinica privată, Cîrstoiu a evitat să răspundă direct, subliniind că este în curs o investigație a ANI și că ar trebui lăsate instituțiile să își facă treaba. Această reacție a adăugat și mai mult combustibil speculațiilor și a crescut interesul publicului față de acest caz.

În concluzie, situația lui Cătălin Cîrstoiu rămâne una neclară, cu ANI în centrul unei posibile anchete de incompatibilitate și conflict de interese. Publicul așteaptă clarificări și rezultatele investigațiilor pentru a înțelege pe deplin implicațiile acestor acuzații asupra integrității candidatului la Primăria Capitalei.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;