Strănepotul lui Stalin condamnă ofensiva rusă în Ucraina ca fiind "ilegală"

Strănepotul lui Stalin condamnă ofensiva rusă în Ucraina ca fiind "ilegală"

Strănepotul dictatorului sovietic Iosif Stalin, Iakov Djugaşvili, a lansat o declarație controversată prin care cataloghează acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina drept "ilegale", punând la îndoială legitimitatea și modalitatea de implicare a Rusiei în conflictul în curs.

Djugaşvili a subliniat că, pentru a fi legale, forțele armate ruse trebuiau să participe în conflictul din Ucraina cu autorizarea explicită a organelor de stat și în numele poporului rus. El a indicat că nici Duma de Stat și nici Consiliul Federației nu au emis legislație specifică care să autorizeze sau să facă referire la operațiunile militare în Ucraina, punând astfel sub semnul întrebării legalitatea acțiunilor ruse.

Referindu-se la președintele Vladimir Putin, Djugaşvili a menționat că anunțul despre începerea "operațiunii militare speciale" nu a fost susținut de documente oficiale pe pagina web a președintelui, ceea ce sugerează o lipsă de transparență și responsabilitate din partea oficialităților ruse.

Mai mult, el a comparat situația actuală cu anexarea Crimeei din 2014, când Senatul Rusiei a făcut clară intenția de a trimite trupe, acțiune considerată legală de către Djugaşvili, în contrast cu lipsa de claritate și curaj din 2022.

Strănepotul lui Stalin a criticat, de asemenea, folosirea numelui străbunicului său, a Uniunii Sovietice și a "Marelui Război Patriotic" în scopuri propagandistice, cu intenția de a justifica operațiunea militară din Ucraina.

Această poziție vine într-un moment în care comunitatea internațională este profund îngrijorată de consecințele conflictului din Ucraina și de impactul acestuia asupra stabilității globale. Djugaşvili își exprimă îngrijorarea că adevărul despre implicarea Rusiei este ascuns atât cetățenilor ruși, cât și comunității internaționale, în scopul de a prelungi conflictul.

Aceste declarații ale strănepotului lui Stalin adaugă o nouă perspectivă asupra conflictului și subliniază complexitatea situației politice și legale din jurul intervenției militare ruse în Ucraina.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;