Marcel Ciolacu anunță că PSD va avea candidat propriu la prezidențiale și respinge mutarea alegerilor în decembrie

Marcel Ciolacu anunță că PSD va avea candidat propriu la prezidențiale și respinge mutarea alegerilor în decembrie

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat vineri că formațiunea pe care o conduce va prezenta un candidat propriu la alegerile prezidențiale viitoare. Liderul PSD a menționat într-o întâlnire cu liderii din teritoriu că nu susține ideea mutării datei alegerilor prezidențiale din septembrie în decembrie, așa cum au sugerat membrii Partidului Național Liberal (PNL).

În ciuda discuțiilor despre o posibilă susținere a lui Mircea Geoană pentru candidatura la prezidențiale, Ciolacu a precizat că nu a avut o discuție cu acesta de câțiva ani și că Geoană nu este considerat un candidat din afara partidului. Ciolacu a subliniat că decizia Coaliției de a devansa alegerile pentru 15 și 29 septembrie este fermă și că nu se va abate de la acest angajament.

Confruntat cu sugestiile PNL de a organiza alegerile prezidențiale în decembrie, premierul României a menționat că o schimbare a datei alegerilor ar contraveni promisiunii sale către toate partidele politice și că guvernul trebuie să-și respecte cuvântul. În acest context, Ciolacu a subliniat că PSD va lua o decizie rapidă în ceea ce privește strategia partidului pentru prezidențiale.

Pe de altă parte, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns afirmațiilor lui Ciolacu, respingând ideea că ar exista vreo "șmecherie" în discuțiile despre data alegerilor prezidențiale. Ciucă a menționat că trebuie analizate eventualele efecte ale unui proces electoral desfășurat în timpul începerii anului școlar.

În prezent, alegerile prezidențiale 2024 sunt programate să aibă loc pe 15 septembrie pentru primul tur și pe 29 septembrie pentru turul al doilea, dacă va fi necesar.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;